Endüstriyel Orman Ürünleri

550 bin hektara ulaşan orman & fundalık vasfındaki arazi büyüklüğü Bolu yüzölçümünün % 65’ini oluşturmaktadır. FSC (Forest Stewardship Council) Orman Yönetim Sistemi Belgesi ile korunan Bolu orman varlığının en yaygın ağaç türleri köknar, sarıçam, karaçam, kayın, kızılçam ve meşe ağaçlarıdır. 

2020 yılında orman ve orman ürünlerine dayalı ahşap panel & parke, laminat, mdf, werzalit, kereste ve mobilya ürünlerinde imalat yapan 40 firmada 1.997 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Sektörde faaliyet gösteren tesislerde sanayi alanında çalışan işgücünün yaklaşık olarak % 10’u istihdam edilmektedir.

2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde endüstriyel orman ürünleri sektöründe yatırım yapmak üzere alınan teşvik belgesi sayısı 9’dur. Teşvik belgelerine konu olan yatırımların tamamlanması ile endüstriyel orman ürünleri sektörüne 114,4 milyon ₺ ilave yatırım yapılarak 146 kişiye istihdam sağlanacaktır.

Endüstriyel orman ürünleri sektöründe çalışan tesisler, mobilya sektöründe marka olan firmalar için yarı mamul ve fason üretimi gerçekleştirmektedir. Bolu gelişmiş yatırım altyapısı, iş dostu yatırım ortamı,  kalifiye işgücü piyasası, stratejik lokasyonu ve son olarak Tedarik Zincirine Yakınlık özellikleri ile özellikle modüler mobilya sektörüne yapılacak yatırımlar için etkin rekabet avantajları sağlamaktadır.