Beyaz Eşya

Beyaz eşya sektöründe Arçelik AŞ’nin Bolu Pişirici ve Isıtıcı Cihazlar işletmesi 1983 yılında başlayan üretim faaliyetlerini genişleterek devam ettirmektedir. 

İşletmeye ait fabrikada elektrikli mutfak fırını, ocak ve set üstü ocak ve davlumbaz gibi beyaz eşya ürünlerinin imalatı yapılmaktadır. Arçelik pişirici ve ısıtıcı cihazlar fabrikası üretim süreçlerinin kablolama, metal kesim, pres ve şekillendirme, plastik kalıp ve temperli cam gibi işlemlerinde dış kaynak kullanımını tercih etmektedir. Mevcut durumda söz konusu üretim işlemlerini gerçekleştirmek üzere yarı mamul imalatı yapan firma sayısı 30’dur. 

2020 yılında Arçelik ile beraber fırın ve yardımcı sanayi sektöründe istihdam edilen kişi sayısı 5.819’a ulaşarak sanayi alanında istihdam edilen işgücünün % 28’ini oluşturmuştur.

2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde fırın ve yardımcı sanayi sektöründe yatırım yapmak üzere alınan teşvik belgesi sayısı 17’dir. Teşvik belgelerine konu olan yatırımların tamamlanması ile fırın ve yardımcı sanayi sektörüne 229,1 milyon ₺ ilave yatırım yapılarak 376 kişiye istihdam sağlanacaktır. 

Elektrikli fırın yardımcı sanayiinde çalışan firmalar Arçelik’in yanısıra diğer uluslararası beyaz eşya markalarına da yarı mamul üretimi gerçekleştirmektedir. Bolu gelişmiş yatırım altyapısı, iş dostu yatırım ortamı,  kalifiye işgücü piyasası, stratejik lokasyonu ve son olarak Tedarik Zincirine Yakınlık özellikleri ile Beyaz Eşya sektörüne yapılacak yatırımlar için etkin rekabet avantajları sunmaktadır.