NEDEN BOLU'YA YATIRIM YAPMALIYIM?

Türkiye’nin gelişmekte olan ticaret merkezleri arasında bulunan Bolu, doğal güzellikleri, yüksek kalitede yaşam standartları, etkin insan kaynakları ve güçlü AR-GE altyapısı ile yatırımcılara geniş ekonomik fırsatlar sunuyor.

STRATEJİK LOKASYON

Bolu azami 3 saatlik sürüş ile ülkenin satın alma gücü en yüksek metropollerinden oluşan yaklaşık 30 milyon nüfusa sahip dinamik pazarlara erişim avantajı sağlıyor.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ PİYASASI

Bolu Meslek Liselerinde okullaşma oranının %100 olması ve İŞKUR tarafından sanayinin ihtiyaç duyduğu tüm mesleki eğitimlerin sağlanması nitelikli iş gücü istihdamına hız ve kolaylık sağlar.

GELİŞMİŞ YATIRIM ALTYAPISI

1’i kurulum aşamasında olan 4 OSB, 1 TGB ve uygulama araştırma merkezleri ile sanayi alanındaki tüm sektörlere yatırıma hazır arazi, enerji & ulaşım ve AR-GE altyapısı sağlar.

ULUSLARARASI FİRMALARIN TERCİHİ

Bolu Arçelik, Barilla, Danone, Schott Orim ve USX-Ray gibi uluslararası firmaların tercih ettiği bir şehirdir.

İŞ DOSTU YATIRIM ORTAMI

Yatırım Destek Ofisi moderatörlüğü ile izin ve ruhsat işlemleri gibi yatırım süreçlerinde sorun yaşanmaması Bolu dışından gelen yerli ve yabancı firmaların ilave yatırımlar yapmasını teşvik eder.

TEŞVİK AVANTAJLARI

Bolu yatırım teşvik sistemi ile sağlanan gelir vergisi indirimi, gümrük ve KDV muafiyetleri ve sigorta primi indirimleri gibi teşviklerle yeni yatırımların başlangıç ve işletme dönemi maliyetleri düşürüyor. Ayrıca 2. Bölgede bulunan Bolu’nun 6 ilçesinde yapılacak yatırımlar 3. Bölge desteklerinden faydalanabiliyor.

Bolu Yatırıma Hoşgeldiniz

BOLU'DA BAŞLICA YATIRIMA UYGUN SEKTÖRLER

Türkiye’nin büyük ticaret merkezleri arasında bulunan Bolu, doğal güzellikleri, yüksek kalitede yaşam standartları ve başarılı insan kaynakları ve Ar Ge altyapısı ile yatırımcılara geniş ekonomik ve sosyal fırsatlar sunuyor.

RAKAMLARLA BOLU

Stratejik vizyonu doğrultusunda teknoloji üreten ve kullanan yeni sektörlere yoğunlaşan Bolu, bu alanlardaki altyapı yatırımları ve kümelenme potansiyeli ile yatırımcı firmalara ekonomik fırsat pencereleri sağlar.

4

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

1

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

74 bin+

GENÇ ÇALIŞMA ÇAĞI  NÜFUSU

32

MESLEKİ EĞİTİM KURUMU

20 milyar+

İL GSH 

Yatırımın Yol Haritası

Kocaeli Hakkında Daha Fazla Bilgi Sahibi Olun

BOLU TANITIM FİLMİNİ İZLE

Tanıtım Filmini İzle
Invest In Bolu

BOLU'DAN HABERLER

Bolu'dan haberler ve yatırım teşvikleri ile ilgili duyuru, haber, yayınları bulabilirsiniz.

Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı 22’ye ulaştı.

2021 yılı Ekim ayında Bolu Kara Kabağının coğrafi işaret alması ile Bolu’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 22’ye ulaştı. Bu ürünlerin 17’si mahreç adı, 5’i ise menşe adı ile tescillendir. Mahreç işareti alan Kara Kabak Bolu ve civarında yetiştirilmekte ve çoğunlukla Kara Kabak Tatlısı yapılarak tüketilmektedir. Ürünün yaygın kullanılan diğer adı ise yeşil yaz kabağıdır. Bolu […]

2022 Yılı Mart Ayına Ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi Yayımlandı…

Resmi Gazete’de açıklanan verilere göre, 2022 yılı Mart ayında Bolu’da yapılacak olan 5 yatırım için teşvik belgesi düzenlenmiştir. Bu yatırımların toplam sabit yatırım tutarı yaklaşık 54 milyon TL olup 98 kişiye istihdam sağlaması öngörülmektedir. Alınan belgeler incelendiğinde dört yatırımın imalat sektöründe, bir yatırımınsa enerji sektöründe gerçekleştirildiği görülmektedir. Alınan belgeler içindeyse 21,8 Milyon TL sabit yatırım […]

HİBE VE TEŞVİKLERİ TEK ADRESTE

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK:  “DESTEK BİLGİLERİNİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLADIK” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, devlet tarafından verilen destek, hibe ve teşvikleri bir web sitesi ile tek çatı altında topladıklarını açıkladı. Yatırım yapmak, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenlerin www.yatirimadestek.gov.tr adresini ziyaret edebileceğini ifade eden Bakan Varank, “Kamu kurum ve kuruluşlarımızın 241 farklı desteğine […]

2022 Teknik Destek Programı Açıklandı

2022 Yılı Teknik Destek Programına müracaatlar devam ediyor… Programın Amacı ve Öncelikleri Teknik Destek Programı’nın genel amacı; TR42 Düzey 2 Bölgesi’nde faaliyet gösteren yerel aktörlerin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan, çalışmalarına destek sağlamaktır. Bölgemizin kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek üzere TR42 Bölge Planı ile uyumlu, ölçülebilir […]

BÜLTENE ABONE OLUN

Bolu'nun iş ve yatırım olanakları hakkında her türlü bilgi, danışmanlık ve gerekli tüm izin-ruhsat süreçlerinin tek elden ücretsiz takibi için bize ulaşabilirsiniz.